Tips en service

Klanttevredenheid is voor Kompas Outdoor World erg belangrijk. Onze medewerkers voorzien uw graag van deskundig advies. Voor het beste resultaat is onderhoud zeer belangrijk. Mocht u nog vragen hebben of bent u ergens niet tevreden over dan vernemen wij dit graag van u. Kom langs in onze winkel of vul ons contactformulier in.

Goed voorbereid: 4-Daagse wandelen

Goed voorbereid: op reis met een backpack

Kom-passend Advies

Goede binnenzolen een waardevolle investering
Adviseur:
Jeroen Zwartjes
Functie: 
Schoenen, zolen en wintersportspecialist

De gezondheid van voeten heeft een enorme invloed op de gezondheid van uw lichaam. Men realiseert zich niet hoeveel effect instabiele voeten hebben op de stand van hun skelet. De voeten zijn het fundament van het gehele lichaam. Zelfs een kleine scheefstand kan problemen in de voet, knie, heup, rug, schouder en/of nek veroorzaken. Gespannen spieren, scheefgroei en een slechte houding kunnen hier een gevolg van zijn. Stevige (wandel)schoenen met een kwalitatief goed voetbed in combinatie met goed passende binnenzolen zijn een waardevolle investering om eerder genoemde problemen en ongemakken te verminderen of op te lossen.

Start uw wandelseizoen goed
Adviseur: Wil Mors-Denneman
Functie: Schoenen specialist sinds 1997

Ik raad mijn klanten altijd aan om rustig te beginnen met het inlopen van nieuwe wandelschoenen en goede sokken te dragen. Ga niet direct op de pas gekochte schoenen een lange tocht of bijvoorbeeld de Egmond Wandel Marathon lopen. Voor tochten in Nederland op het strand, duin en vlakke wegen adviseren wij om geen zware bergschoenen te dragen maar te kiezen voor een laag of een middelhoog model.  Om voetproblemen en
ongemakken te verhelpen kunnen wij op één van onze fitting stations direct een zool op maat voor u maken voor nog meer wandelcomfort.

Na een tocht zoals de Egmond Wandel Marathon, in vaak koudere en vochtigere omstandigheden, is mijn advies om de voeten na afloop lekker in te smeren met een verzorgende balsem.