Tracks & Trails

Tracks&Trails: Zomer 2016

Kompas Outdoor World is samen met Outdoor XL in Barendrecht en Mantje op Texel partner van het Tracks&Trails outdoor platform, dat ook TV uitzendingen heeft op SBS 6. Tracks&Trails heeft tot doel een breed publiek te laten kennismaken met outdooractiviteiten zoals wandelen en fietsen. In een half uur laten onze presentatoren Leonie, Samantha en Stijn je de diversiteit van de verschillende zomer activiteiten zien. In elke aflevering worden zij ondersteund door vele (lokale) experts. Daarnaast komt onze materiaal-expert Tjeerd in gesprek met de professionals van merkfabrikanten en winkelspecialisten, op tal van onderwerpen voorzien zij je van nieuwe, relevante (wintersport) informatie.

 

Tracks&Trails: De winterserie 2015/2016

Kompas Outdoor World is samen met Outdoor XL in Barendrecht en Buitensport Fourseisons in Duiven partner van het Tracks&Trails outdoor platform, dat ook TV uitzendingen heeft op SBS 6. Tracks&Trails heeft tot doel een breed publiek te laten kennismaken met outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen, skiën. Maar ook minder bekende activteiten als sledehonden rijden, klettersteigen, klimmen en off-piste skiën komen aan bod.
 
In een half uur laten onze presentatoren Leonie, Samantha en Stijn je de diversiteit van de verschillende wintersport activiteiten zien. In elke aflevering worden zij ondersteund door vele (lokale) experts. Daarnaast komt onze materiaal-expert Tjeerd in gesprek met de professionals van merkfabrikanten en winkelspecialisten, op tal van onderwerpen voorzien zij je van nieuwe, relevante (wintersport) informatie.
 

Uitzendingen Winterserie

13-12-2015: Sölden

De gletcher van Sölden in het Tiroolse Oetztal biedt het gehele jaar door mogelijkheid om te skiën. Hier wordt jaarlijks ook de opening van het Weltcup wedstrijdskiën georganiseerd. Maar… het is ook het decor geweest voor opnames van de nieuwste James Bond-film Spectre. Een ideale setting voor de aftrap van het nieuwe Tracks&Trails winterseizoen.  Een aflevering vol nieuws en nieuwe produkten en maken we kennis met het fenomeen ski-safari.
Je kunt ook de aflevering bekijken bij Tracks&Trails op Youtube.
 

20-12-2015: Swedish Lapland

In het uiterste Noorden van Zweden maken Samantha en Stijn kennis met de Sami. Deze oorspronkelijke bewoners van Lapland gaan met hen op stap; uiteraard per rendier-slede.  Het uitgestrekte landschap geeft ook ruimte aan allerlei bijzondere wintersporten, o.a. snow-kite. En terwijl Samantha ingewijd wordt in de beginselen van het ijsklimmen, geniet Stijn van de sneeuwhellingen. En voor elke bezoeker in dit gebied is het ICE Hotel een must.  IJs, ijs en nog eens ijs. Prachtige sculpturen zorgen voor een indrukwekkende sfeer.
 
Je kunt ook de aflevering bekijken bij Tracks&Trails op Youtube.
 

27-12-2015: City and Ski

City and Ski. Lekker genieten van alles wat een universiteitsstad als Innsbruck te bieden heeft in combinatie met wintersporten ‘om de hoek’.  Cultuur, shopping en lekker eten in de ’24 uur van Innsbruck’ en vervolgens genieten van zon, sneeuw en pistes op de Stubaier Gletscher. Lekker wanneer je wil en met het vliegtuig flexibel, snel en ook voordelig te organiseren. Leonie en Stijn genieten van een lekker weekendje ‘city and ski’.
 
Je kunt ook de aflevering bekijken bij Tracks&Trails op Youtube.
 

03-01-2016: Free Ride

Free ride is de moderne term voor skiën of snowboarden naast de geprepareerde pistes, bij voorkeur in poedersneeuw.  In het Stubaier skigebied (Tirol) waar de gletcher een garantie is voor uitstekende condities geniet Stijn van het rauwe landschap.  Ondertussen geniet Leonie op een relaxte manier van de geprepareerde pistes en ‘laaft’ ze zich aan zon en andere sportieve en minder sportieve bezigheden.
 
Je kunt ook de aflevering bekijken bij Tracks&Trails op Youtube.
 

10-01-2016: Achensee

De Achensee is een familie-vriendelijk skigebied in het Oostenrijkse Tirol. Naast mooie pistes voor alpine-skiën nodigen prachtig gelegen loipes uit tot langlaufen.
 
In deze aflevering combineren Leonie en Stijn alpine-skien en langlaufen met een spannende rit in de Air Rofan (‘fly like an eagle’) en een interessant bezoek aan de fabrikant van Steinöl-cosmetica.  En uiteraard bezoeken ze ook de lokale bierbrouwerij en proeven ze uitgebreid van deze regionale specialiteit.
 
Je kunt ook de aflevering bekijken bij Tracks&Trails op Youtube.
 

17-01-2016: Off Piste

‘Ik wil wel eens wat anders….’.  Sneeuwschoen-wandelen, ski-toeren, free ride skiën en zelfs ijsklimmen.  Al deze alternatieve wintersporten kunnen spannende, mooie belevenissen opleveren.  Omdat alles ‘buiten de pistes’ plaats vind gelden speciale omstandigheden en zijn specifieke voorzorgsmaatregelen gewenst. Stijn volgt in NL een aantal workshops van de NKBV om deze winter ‘beslagen op het ijs te komen’. En natuurlijk wordt de lessen ook gelijk in praktijk omgezet bij het eerste bezoek aan de sneeuw.
 
Je kunt ook de aflevering bekijken bij Tracks&Trails op Youtube